Bezoekers geven congres in Valkenburg aan de Geul een 7,6

Op maandag 8 april 2024 vond de 9e editie plaats van het Nationaal Congres Evenementen in Valkenburg aan de Geul. Met het oog op de reisafstand voor een groot deel van de deelnemers, is ervoor gekozen om een extra programma met (walking) diner aan te bieden op zondagavond 7 april. Voorafgaand aan dat programma was er de mogelijkheid van een (gratis) wandeling door de grotten onder leiding van een gids. Het was mogelijk tegen een speciaal NCE-tarief te overnachten in Hotel Valkenburg by Mercure.

Het congres vond voor het grootste deel plaats in het Shimano Experience Center. Het plenaire ochtendprogramma, 1 showcase en de prijsuitreiking in de grote zaal, een showcase in de kleine zaal en de ontvangst, lunch en borrel in het horecagedeelte. Twee showcases vonden plaats in de Romeinse Katakomben. De showruimte was het decor voorde bijeenkomst op de zondagavond.

Organisatie
De organisatie was in handen van Respons in samenwerking de gemeente Valkenburg aan de Geul. Er kwamen bijna 150 deelnemers af op het thema ‘evenementen, waar doen we het voor?’. Op 7 april konden we een kleine 60 deelnemers verwelkomen.

Beoordeling
Met een overall beoordeling van gemiddeld 7,6 is de 9e editie van het Nationaal Congres Evenementen de op één na best beoordeelde van alle edities.45% van de bezoekers waarde het congres met een cijfer 8. Wel werd meermaals opgemerkt dat de naambordjes niet erg duurzaam waren.

Lees hier de volledige beoordeling van de bezoekers Bezoekersonderzoek NCE 2024 Valkenburg van de bezoekers.

      

Evenementenprijzen

De uitreiking van de evenementenprijzen is al jaren het sluitstuk van het congres. Dit jaar was er een veel beperkter aantal bezoekers dan gebruikelijk dat uitsluitend voor de prijsuitreiking naar Valkenburg kwam. Van de respondenten gaf 77% aan goed bekend te zijn met de prijzen, 7% wist van het bestaan maar niet waar het voor stond en 16% kende deprijzen niet. Dat is een betere score dan in 2023 toen slechts 60% goed op de hoogte was.

Voor de uitreiking van de prijzen was gekozen voor een interview vorm van de dagvoorzitter met de juryvoorzitter, werden de genomineerden in korte video’s gepresenteerd en maaktede mascotte de winnaars bekend. De grote en kleine gemeenten zijn samengevoegd tot een categorie, de Event Impact Award was een nieuwe categorie. 50% waardeerde het programma onderdeel goed tot zeer goed. Met een uiteindelijke score was een 3,6 (op een schaal  van 5) ruim hoger dan in 2023. De filmpjes werden door sommigen wat minder gewaardeerd en ook werd aangegeven dat de onderbouwing van de keuze voor de winnaars wat meer aandacht zou kunnen krijgen. In 2025 worden de prijzen in weer uitgereikt. De inschrijving start 1 december a.s..

    

10e editie NCE

De 10e editie vindt plaats in gaststad Schiedam. Datum volgt

Het Nationaal Congres Evenementen 2024 werd mede mogelijk gemaakt door:

Respons – Evenementen | Toerisme | Citymarketing
Gemeente Valkenburg aan de Geul
Stichting Nationale Evenementenprijzen