Antoin Peeters NCE

Antoin Peeters


Antoin Peeters (1975) is sinds 2015 de vaste presentator van het RTL Nieuws op RTL4. Daarvoor werkte hij vele jaren als verslaggever in binnen- en buitenland. Antoin wordt vaak als dagvoorzitter, discussieleider of presentator gevraagd voor congressen of bijeenkomsten met zeer uiteenlopende onderwerpen.
In 2001 trad Antoin Peeters in dienst bij de economische zender RTL Z als verslaggever/presentator. Een jaar later startte hij in dezelfde functie bij RTL Nieuws. Begin 2012 werd hij verslaggever Koninklijk Huis, in die hoedanigheid reisde hij de hele wereld over, van Brunei tot Washington. Daarnaast viel hij regelmatig in voor de nieuwslezers van het Half Acht Nieuws, RTL Z en het Ontbijtnieuws. Vanaf eind mei 2015 is Antoin de vaste ‘anchor’ van het RTL Nieuws.  In 2017 was Antoin debatleider van het grote Carré-debat met de landelijke lijsttrekkers voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit programma werd live uitgezonden en trok miljoenen kijkers. In 2019 presenteerde hij een serie talkshows op RTL Z onder de titel “MKB Ondernemerscafé”.
Antoin Peeters studeerde Journalistiek in Tilburg en Media & Cultuur in Rotterdam. Hij begon zijn carrière als verslaggever bij Stadsomroep Venlo toen ze daar een journalist zochten die de rechtszaak van De Bende van Venlo wilde verslaan. Daarna werkte hij bij de regionale omroepen Omroep Limburg en RTV West. In 2006 was Antoin Peeters genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs; een prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers. Inmiddels zit hij in de jury van deze gerenommeerde prijs.
Antoin is geboren en getogen in het Zeeuwse Middelburg, maar woont al sinds 2006 met zijn gezin in Dordrecht. Hij is erg enthousiast over deze stad, dus de perfecte dagvoorzitter voor het Nationaal Congres Evenementen.