Dordrechts Museum

 

Het Dordrechts Museum, opgericht in 1842, is één van de oudste musea van ons land. Het heeft een indrukwekkende verzameling schilderijen van de zestiende tot en met de negentiende eeuw, met topstukken van meesters als Aelbert Cuyp, Ary Scheffer, Nicolaes Maes, Ferdinand Bol, de gebroeders Maris, J.H. Weissenbruch en George Breitner.
Daarnaast bezit het een fraaie verzameling moderne en hedendaagse kunst. In 2010 is het museum heropend na een ingrijpende verbouwing. Het kreeg een nieuwe tentoonstellingsvleugel, die samen met het oorspronkelijke gebouw, een voormalig krankzinnigengesticht, een charmant contrast vormt. Vanuit de serre of op het terras van het museumrestaurant Art & Dining kun je genieten van de tuin met mooie oude platanen. Het restaurant Art & Dining staat onder de bezielende leiding van meesterkok Ad Janssen.

We beginnen en eindigen de dag in het Dordrechts Museum, in Restaurant Art & Dining. In dit sfeervolle restaurant geniet je tussen de kunst van gerechten gemaakt met passie, geserveerd met passie. Meer weten of dit prachtige restaurant? Neem hier een kijkje.