Franc Faaij

Franc Faaij is Hoofd Festivalteam bij Rotterdam Festivals. Franc werkt sinds 2010 bij Rotterdam Festivals en heeft verschillende functies vervuld. Hij is nu hoofd van het team dat alle contacten onderhoudt met de verschillende festivalorganisatoren en deze organisatoren met kennis, kunde en in een aantal gevallen ook met financiële bijdragen ondersteund. Het team is verantwoordelijk voor het samenstellen van de evenementenkalender voor grootschalige evenementen in Rotterdam. En adviseert de gemeente Rotterdam over alle onderwerpen die met festivals en evenementen te maken hebben. Of het nu gaat om locaties en openbare ruimte, vergunningen en veiligheid, publieksbereik of cultuurbeleid en financiën.

Franc werkt in Rotterdam, maar woont in Utrecht. Hij is nauw betrokken bij het culturele klimaat in Utrecht, in het bijzonder de festivals. Hij heeft binnen dit vak bij de gemeente Utrecht gewerkt en is voorzitter van het bestuur geweest van verschillende culturele organisaties zoals Le Guess Who?, Grasnapolsky en Freaky Dancing. Hij is nu lid van de Raad van Toezicht van het SPRING Performing Arts Festival.

Rotterdam Festivals ondersteunt en promoot festival- en cultuuraanbod dat past bij het DNA van de stad: rauw, internationaal en ondernemend. Samen met creatieve cultuurmakers en festivalorganisatoren zorgen we ervoor dat Rotterdam die interessant metropool blijft, waar Rotterdammers trots op zijn en bezoekers graag naartoe komen. We doen onderzoek naar de wensen en behoeften van het (beoogde) festivalpubliek. En we adviseren het stadsbestuur over het cultuur- en festivalbeleid. Zo laten we de stad leven. Door te varen op haar energie. Door te onderhouden wat goed is en te investeren in nieuw aanbod. We zijn er voor iedere bewoner, voor iedere bezoeker, voor iedere maker. We zijn er vóór Rotterdam.

Rotterdam Festivals is een organisatie van om en nabij twintig medewerkers, die vanuit het hart van de stad opereert. Elke dag werken we vol enthousiasme aan de stad. Onze missie – de stad levendiger en aantrekkelijker maken voor iedereen – is sinds 1993 niet veranderd, de omstandigheden wel. De stad staat voor grote uitdagingen, die alle aandacht vragen: klimaatverandering, de energietransitie, maar ook sociale kwesties zoals ongelijkheid, woningnood en inclusiviteit. Rotterdam is aan het verdichten. Locaties transformeren.

De waarde van festivals is misschien wel groter dan ooit. Festivals brengen mensen samen. Ze zorgen voor verrassing en verwondering, voor ontmoeting en verbondenheid met de ander. Samen met creatieve cultuurmakers en festivalorganisatoren zorgt Rotterdam Festivals ervoor dat Rotterdam die bruisende metropool kan blijven, waar altijd, voor iedere Rotterdammer iets te beleven is.