fotograaf@rickakkerman.nl

Ger Welbers

De connectie tussen bezoeker, bewoner, ondernemer en bestuurder. Ger Welbers zet zich sinds drie jaar als directeur van Stichting Hart van Noord-Holland in voor de regio- en stadsmarketingorganisatie.  De stichting werkt voor de gemeentes Alkmaar, Schoorl, Bergen, Egmond en Castricum. 

Sinds zijn aantreden in Alkmaar heeft hij de fusie tussen Alkmaar Marketing en de VVV Alkmaar afgerond en gebundeld in de Stichting Hart van Noord-Holland. De marketingactiviteiten voor Bergen en Castricum zijn opgezet en hij heeft tijd geïnvesteerd in het realiseren van een sterk netwerk van stakeholders: de Alkmaar PrachtstadClub. Hierin zijn alle sectoren en organisaties die Alkmaar kleur geven vertegenwoordigd met de burgemeester als voorzitter van de PrachtstadClub. In de gemeente Alkmaar worden op jaarbasis ruim 300 evenementen georganiseerd. Ter ondersteuning van de organisatoren voert Hart van Noord-Holland een Evenementendesk waarbij organisatoren ondersteund worden bij het aanvragen en uitvoeren van events.  

In directiefuncties voor grote mediabedrijven in Nederland was Welbers voorheen werkzaam bij onder andere Mediahuis, Weekbladpers Groep, Financiële Dagblad, BNR Nieuwsradio en NH Media en AT5.