© bjorn staps

Gijs Bernard

KEES Cultuurvrijwilligers bestaat al ruim 10 jaar en wordt sinds 2020 gerund door Gijs Bernard. Daarnaast is hij docent bij de Onderwijsgroep Tilburg, en ook verbonden aan Jazzpodium Paradox als bestuurslid in Tilburg en de Kunstenbond in Amsterdam. Dit jaar is hij ook gestart met een stuk bandmanagement voor de groep Vals Licht, die met nieuw werk gaan komen, vanuit de passie voor hun muziek.

KEES richt zich op het vrijwilligerswerk in de culturele sector en adviseert/ traint en coacht zowel professionals die met vrijwilligers werken als de vrijwilligers zelf. In 2019 heeft Gijs de stap gezet om MBO – Event producers op te gaan leiden bij Onderwijsgroep Tilburg. Binnen het MBO onderwijs is hij betrokken bij het beoordelen van nieuwe leermiddelen voor het MBO van SPL en het schrijven van wedstrijdopdrachten voor WorldSkillsNetherlands.

Gijs is nog steeds betrokken bij de vrijwilligerswerving voor Roadburn, Lowlands en diverse andere festivals in Nederland vanuit KEES. In 2022 is Gijs voor een korte periode toegetreden tot de crew van Het Vorstin in Hilversum als vrijwilligerscoördinator en in ’23 is hij als projectleider verantwoordelijk geworden voor een nieuw festival voor 13-jarigen: “Wij zijn 13!”

Gijs verzorgt de themasessie: De zoektocht naar sociaal kapitaal