Jeroen de Schuyteneer

Jeroen De Schuyteneer (Gent, 1978) is een Master in de Geschiedenis Universiteit Gent. 

Sinds 2011 werkzaam voor de stad Gent. De Schuyteneer is Directeur Feesten en Ambulante Handel van de stad Gent, coördinator van de Gentse Feesten (10 dagen, 1.600.000 bezoekers) en opdrachtgever van de Gentse Winterfeesten (3 weken, 2 miljoen bezoekers). Hij is tevens vergunningverlener Openbaar Domein. Daarnaast is hij als uitvoerend bestuurder verantwoordelijk voor de organisator van het Lichtfestival Gent (5 dagen, 835.000 bezoekers) dat in enkele jaren uitgroeide tot een van de belangrijkste lichtfestivals ter wereld.  

Verder is De Schuyteneer coördinator Gent Filmoffice en jurylid van het Stadsmarketingfonds Gent. Het Stadsmarketingfonds Gent verstrekt subsidies aan organisatoren van activiteiten die het merk Gent versterken. De activiteiten moeten tot doel hebben de naamsbekendheid en het imago van Gent in binnen- en buitenland op een duurzame manier te versterken bij bewoners, bedrijven en bezoekers. Ook is hij een veel gevraagd gastdocent in het vakgebied Evenementen 

De Schuyteneer heeft een grote liefde voor gezin, boeken, stripverhalen, gastronomie en evenementen achter de schermen. “Het eerste en het laatste valt soms moeilijk te combineren”, aldus Jeroen De Schuyteneer. De Schuyteneer is de partner van Sylvia en vader van dochters Robin & Yanne. 

Eerder was hij werkzaam als zelfstandig adviseur en redacteur voor kunstenorganisaties en communicatie- en sponsormanager Blue Note Records Festival Gent. Daarna was hij als productiemanager  verantwoordelijk voor de Gent Jazz Festival Gent en Jazz Middelheim Antwerpen.  

CV: 

Geboren: 24 augustus 1978, wonende in Gent 

Opleiding: Licentiaat Geschiedenis Universiteit Gent 

Loopbaan: 

  • Redacteur beoordelingscommissies Kunsten Vlaamse Gemeenschap 
  • Zelfstandig adviseur en redacteur voor kunstenorganisaties i.f.v. structurele subsidiedossiers 
  • Communicatie- en sponsormanager Blue Note Records Festival Gent 
  • Productiemanager en verantwoordelijke overheidscontacten Gent Jazz Festival Gent en Jazz Middelheim Antwerpen 
  • Directeur Evenementen, Feesten, Markten en Foren stad Gent (huidig) 
  • Coördinator Gent Feesten (huidig): jaarlijks tiendaags cultureel volksfeest met 1.6 miljoen bezoekers 
  • Coördinator Gent Filmoffice (huidig) 
  • Gedelegeerd bestuurder Lichtfestival Gent vzw (huidig): driejaarlijks lichtfestival gedurende 5 avonden in de binnenstad met 835.000 bezoekers