Jeroen de Schuyteneer  

Jeroen De Schuyteneer is directeur Feesten en Ambulante Handel van de stad Gent

De Gentse Feesten en – sinds kort – de Gentse Winterfeesten zijn twee mega-evenementen in de Belgische stad Gent. Deze evenementen hebben Gent letterlijk op de kaart gezet, maar zetten met hun omvang de balans tussen levendigheid en leefbaarheid op scherp. Daarom kijkt de stad continu en kritisch naar de maatschappelijke meeropbrengst van de verschillende onderdelen van deze evenementen. Maar hoe maak je hierin keuzes? Het gaat immers om de initiatieven van enthousiaste organisatoren, de gemeente organiseert het feitelijk niet zelf. En welke invloed heeft citymarketing op de te maken keuzes? Prachtige evenementen met een enorme uitstraling voor de stad leveren dus ook kopzorgen op. Dienst Feestelijkheden Jeroen de Schuyteneer neemt ons op inspirerende wijze mee in de afwegingen die op stadsniveau worden genomen.

Sinds 2011 werkzaam voor de stad Gent. De Schuyteneer is Directeur Feesten en Ambulante Handel van de stad Gent, coördinator van de Gentse Feesten (10 dagen, 1.600.000 bezoekers) en opdrachtgever van de Gentse Winterfeesten (3 weken, 2 miljoen bezoekers). Hij is tevens vergunningverlener Openbaar Domein. Daarnaast is hij als uitvoerend bestuurder verantwoordelijk voor de organisator van het Lichtfestival Gent (5 dagen, 835.000 bezoekers) dat in enkele jaren uitgroeide tot een van de belangrijkste lichtfestivals ter wereld.

Verder is De Schuyteneer coördinator Gent Filmoffice en jurylid van het Stadsmarketingfonds Gent. Het Stadsmarketingfonds Gent verstrekt subsidies aan organisatoren van activiteiten die het merk Gent versterken. De activiteiten moeten tot doel hebben de naamsbekendheid en het imago van Gent in binnen- en buitenland op een duurzame manier te versterken bij bewoners, bedrijven en bezoekers. Ook is hij een veel gevraagd gastdocent in het vakgebied Evenementen

De Schuyteneer heeft een grote liefde voor gezin, boeken, stripverhalen, gastronomie en evenementen achter de schermen. “Het eerste en het laatste valt soms moeilijk te combineren”, aldus Jeroen De Schuyteneer. De Schuyteneer is de partner van Sylvia en vader van dochters Robin & Yanne.

Eerder was hij werkzaam als zelfstandig adviseur en redacteur voor kunstenorganisaties en communicatie- en sponsormanager Blue Note Records Festival Gent. Daarna was hij als productiemanager  verantwoordelijk voor de Gent Jazz Festival Gent en Jazz Middelheim Antwerpen.

Jeroen De Schuyteneer (Gent, 1978) is een Master in de Geschiedenis Universiteit Gent.