Lex Kruijver


Na zijn opleiding aan de HEAO in Haarlem startte Lex in 1993 met Respons, een specialist in verzamelen, onderzoeken, verrijken en analyseren van evenementendata. Deze werd vervolgens in, eerst offline maar later ook online, monitoren gepubliceerd. Respons is uitgegroeid tot dé bron voor evenementen informatie in Nederland.

Als autoriteit op evenementengebied werd Lex steeds meer gevraagd als expert en bood deze kennis vanaf 2006 via het adviesbureau De Nieuwe Aanpak (DNA) aan. Hij deed niet alleen opdrachten op het gebied van events maar steeds meer aan citymarketing. Zo stelde hij diverse plannen en adviezen op maar werd ook verantwoordelijke voor de uitvoering ervan als interim directeur van Stichting Marketing Zaanstreek.

Een belangrijk initiatief van Kruijver was in 2008 het Nationaal Congres Citymarketing en het Nationaal Congres Evenementen in 2014. Deze congressen, die nog steeds worden georganiseerd, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de beide vakgebieden.

Vanuit zijn functie is Lex Kruijver actief (geweest) in een groot aantal organisaties zoals de Stichting Sponsoring en de Stichting Nationale Evenementenprijzen.

Lex is een ondernemer in hart en nieren. Denkt in kansen en wil die graag met partners en medewerkers verzilveren. Jarenlange ervaring in evenementen (onderzoek, analyse en strategie) en in citymarketing, zowel in strategische planning als in uitvoering.  Beschikt over een groot en relevant netwerk binnen de evenementensector en marketing/promotie-organisaties.