Respons NCE

Lucky numbers van evenementen

Tijdens covid-19 zijn we er achter gekomen hoe belangrijk het is om te beschikken over goede en complete informatie over de evenementensector. In opdracht van de samenwerkende brancheverenigingen, becijferde Respons dat de totale evenementensector een omvang heeft van € 7,4 miljard aan directe omzet en daarmee groter is dan de bioscoop-, theater- en poppodiumsector bij elkaar! Pre-corona waren er ruim 100.000 banen in de evenementensector. Deze facts in plaats van feelings helpen bijvoorbeeld beleids- en evenementenmakers.

Met de cijfers van Respons zijn vergelijkingen mogelijk en kan het belang worden onderstreept, o.a. per type en per regio. Dat helpt bij het schrijven van beleidsstukken en vanuit ons netwerk kunnen we ook snel schakelen via quickscans om info over actuele onderwerpen op te halen wat ook beleidsmakers kan helpen net als brancheorganisaties in hun communicatie. En natuurlijk in het verlengde van deze data de impact analyses die wij uitvoeren (niet alleen economisch) en de verdiepingen (maatwerk).

In een interactieve sessie voert Lex Kruijver van Respons ons mee door het evenementendata-woud. Aan de hand van langjarige monitoring van de sector en de nieuw ontwikkelde tools, komt hij met opmerkelijke feiten en nuttige inzichten die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.