Roy Packbier 

Roy Packbier is oprichter en directeur-eigenaar van The PEPr Company. Binnen het team van The PEPr Company is hij ook degene met de meeste ervaring die hij vanaf jongere leeftijd opdeed. Zo is Packbier al sinds 2007 betrokken bij onder andere de organisatie van de Amstel Gold Race en inmiddels gegroeid tot medeverantwoordelijke voor de gehele organisatie. Na het WK wielrennen in Limburg 2012 ging Packbier op eigen benen staan en richtte hij The PEPr Company op. Nu meer dan 10 jaren later organiseert zijn bedrijf evenementen die variëren van kleinere regionale events met veel charme tot producties met een mondiale impact.

“Onze aanpak is persoonlijk en betrokken. We organiseren een evenement niet alleen, maar gezamenlijk met onze klanten en met gemeenten, leveranciers en sponsoren. Daarnaast kunnen we bouwen op een flinke achterban van partners en vrijwilligers om elk evenement tot een succes te brengen.”

De afwisseling in de werkzaamheden is ook voor Roy een belangrijk aspect van het werk. “Elke dag is anders en uniek, wij vervelen ons geen moment.” Dat komt deels door de mooie opdrachten door het jaar heen, maar ook vanwege de specifieke werkzaamheden die uit de opdrachten voortkomen.” Het lijkt voor de buitenwereld misschien alsof elke editie van een evenement hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Het is voor het team van The PEPr Company juist leuk om elke keer weer op zoek te gaan naar vernieuwingen en verbeteringen.

“Het mooiste moment is op de dag van het evenement, als alles samenvalt en de laatste uitdagingen opgelost worden. Zo rond een uur of zes ’s avonds denk ik toch altijd: ‘Zo, dat hebben we als team toch weer mooi voor elkaar gekregen.’ Dat is de kick.”

De ambitie van The PEPr Company steekt Roy niet onder stoelen of banken. “Ik wil het bedrijf hetgeen we in 10 jaar tijd hebben opgebouwd gestaag verder uitbouwen. Heel concreet zou ik heel graag de aankomst en start van een Tour, Giro en Vuelta etappe willen organiseren. Wie wil dat nu niet, je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan.? En of dit nu in Limburg of in Friesland is wij als The PEPr Company kunnen dit. De start van de Tour de France Femmes is Roy inmiddels gelukt, want in samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul wordt woensdag 14 augustus een etappestart van de Tour de France Femmes georganiseerd.

Voor nu ligt de focus op het verbreden van de opdrachtenportefeuille. Wielrennen is onze basis maar met de Kerstmarkt en de huldiging van Tom Dumoulin hebben we laten zien veel meer in huis te hebben en ook andere takken te kunnen bedienen. Omdat onze organisatie als een huis staat, en deze events veel overlap hebben. Kunnen we haast elk event organiseren. Gelukkig weten onze opdrachtgevers dat en geven ze ons ook dat vertrouwen.”