Sil Doeksen


Na jarenlang in de Groningse horeca- en evenementwereld te hebben gewerkt maakte Sil in 2021 de overstap naar de gemeente Groningen. Daar vertolkt hij de rol van accountmanager evenementen en is hij adviseur voor het evenementenbeleid van Groningen.

De timing om bij de gemeente Groningen te gaan werken had niet beter gekund. Groningen had net een eerste ronde professionalisering doorgevoerd. Het reeds ingezette beleid rond evenemententerrein Stadspark bleek vrijwel direct succesvol met evenementen van meer dan 50.000 bezoekers.  De komst van een nieuw strategisch evenementenbeleid biedt voor de komende jaren veel kansen en uitdagingen om de volgende ronde van professionalisering in te zetten.

De jarenlange ervaring in de stad, een groot netwerk en een voorliefde voor mooie evenementen komt goed van pas bij de toekomst van evenementen in Groningen. Een recent succes was de unieke samenwerking tussen Eurosonic Noorderslag (ESNS), gemeente Groningen en het bedrijfsleven in de promotie van waterstof als “waterstof hoofdstad van Europa”. Deze samenwerking illustreert Evenementen als motor voor duurzame innovatie.

Tijdens dezelfde editie van ESNS stond het evenemententeam van Groningen aan de wieg van de oprichting van Groenn (Groene evenementen Noord Nederland). Een samenwerking tussen 4 grote vooruitstrevende evenementorganisatoren ondersteund door de gemeente Groningen. Groenn heeft als doel gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de gemeente Groningen over de verduurzaming van evenementen en als kennisinstituut te fungeren voor alle evenementenorganisatoren van Groningen.

Sil: ‘Evenementen Management Groningen heeft als doel de doorgroei van Groningen naar een toonaangevende evenementenstad. We willen een agenda met zowel internationale topacts als kleinschalige initiatieven, tegemoetkomend aan de wensen van een breed en divers publiek. We willen bijdragen aan het geluk en plezier van onze inwoners en aan een levendige, aantrekkende, stad waar we trots op zijn. We zien evenementen als een middel hiertoe, maar ook als middel om bij te dragen aan het bereiken van veelzijdige gemeentelijke doelen.’

Sil is één van de tafelgasten bij de themasessie ‘Omgevingswet, een vloek en een zegen’.