Bezoekers geven congres in Alkmaar 7,1

Bezoekers waarderen het Nationaal Congres Evenementen 2023 met een 7,1 en daarmee staat de editie in Alkmaar hoog in onze ranglijst sinds we in 2014 met het congres begonnen. Respons organiseerde het congres samen met de gemeente Alkmaar en Hart van Noord-Holland Regio- en Stadsmarketing de 8e editie. Er kwamen bijna 180 deelnemers op af en ook daarmee staat het congres hoog in de ranglijsten. De meeste bezoekers werkten bij de overheid en dan vooral bij gemeenten. Het thema dit jaar was jaar was de strijd om de evenementenkalender.

Op alle onderdelen waren de deelnemers tevreden. 87% beoordeelde de bereikbaarheid als goed en ook de catering scoorde met een 4,5 op een schaal van 5 prima. 73% gaf hier zelfs de maximale score voor. Er waren wel wat opmerkingen over de wachtrij tijdens de lunch. Ook de begeleiding tijdens het congres door 85% als (zeer) goed geoordeeld.

De inhoudelijke bijdragen in de plenaire sessie werden geleverd door twee sprekers die gemiddeld een vier scoorden op een schaal van vijf. Drie deelsessies werden twee keer gehouden, een vond eenmaal plaats. De gemiddelde score voor dit deel van het programma kwam uit op een 3,4 op een schaal van vijf. De gasten misten de interactie en diepgang en opperen om wat meer tijd te nemen voor de deelsessies. Dat was wel de gedachte met de ‘doorpraat’ sessies over de strijd om de kalender en de omgevingswet maar dat kwam niet helemaal uit de verf. Dagvoorzitter Ben van der Burg, die ook de doorpraatsessies begeleidde, kon rekenen op een hoge waardering.

NCE Alkmaar

Evenementenprijzen

Voor het eerst sinds 2019 werden er weer Nationale Evenementenprijzen uitgereikt rijden het congres. Over de wijze waarop we dit aanpakken moeten we nog eens goed nadenken want de beoordeling was met een drie (uit 5) te laag en slechts 42% die er (zeer) tevreden over was. Suggesties die we kregen zijn meer dynamiek en minder rommelig. Door de bijzondere coronajaren besloot het bestuur van de onafhankelijke stichting de prijzen niet uit te reiken. In 2024 krijgen we een herkansing want dan worden de prijzen in weer uitgereikt. De inschrijving start 1 december a.s..

9e editie NCE

De 9e editie vindt plaats op maandag 8 april in gaststad Valkenburg aan de Geul.

Het Nationaal Congres Evenementen 2023 werd mede mogelijk gemaakt door:

Respons – Evenementen | Toerisme | Citymarketing
Hart van Noord-Holland Regio- en Stadsmarketing
Gemeente Alkmaar
Stichting Nationale Evenementenprijzen